Actueel

Blijf op de hoogte op deze pagina. Hier publiceren we waar we ons recent mee bezig gehouden hebben of nog bezig zijn. Foto's, artikelen en verwijzingen naar interessante onderwerpen die als gemeenschappelijk thema hebben: Duurzaamheid.


Het scan-seizoen 23/24 is begonnen:

KEN gaat met haar vrijwilligers weer de gemeente in om uw huis te scannen. Lees het bericht 'Hoge energierekening? Doe er wat aan!' hier beneden.

Natuurlijk kunt u ook de QR-code op de advertentie scannen. U komt op die manier direct op het aanmeldingsformulier.

 


Een nieuw bericht over tijdelijke woningen leest u hier

 

Op 7 september werd er een informatieavond gehouden over de plannen van de gemeente om een antwoord te bieden op het woningtekort. Een van onze vrijwilligers nam een kijkje.


Hoge energierekening? Doe er wat aan!

Door: Frans van der Aar

Geplaatst: 08-11-2023

 

Laat uw woning gratis scannen met een infraroodcamera.

 

Het behoeft geen uitleg, de hoge energierekening is het gesprek van de dag. De winter nadert, de zorgen ook. Veel mensen willen hun energierekening wel in de hand blijven houden maar weten niet goed hoe. Stichting Koggenland Energie Neutraal helpt: we gaan weer woningen scannen in de gemeente Koggenland!

 

Welk energielabel heeft uw woning? Gemiddeld kunnen we de volgende indeling aanhouden:

 

bouwjaar 1976 en ouder label G,

bouwjaar 1977-1978 label F,

bouwjaar 1979-1983 label E,

bouwjaar 1984-1991 label D,

bouwjaar 1992-1999 label C,

bouwjaar 2000-2001 label B,

bouwjaar 2002 en later label A. 

 

Hoe ouder uw woning, hoe meer invloed u kunt uitoefenen op uw gasverbruik door isolerende maatregelen en zo ook op een gunstiger energielabel.

 

Stichting KEN heeft gedurende de laatste jaren veel ervaring opgedaan om door middel van infrarood scans zichtbaar te maken of en wáár de energielekken in uw huis zich bevinden. KEN komt langs met goed opgeleide vrijwilligers om mogelijke energielekken op te sporen. Ook kunnen deze scans nuttig zijn om reeds gerealiseerde isolatie te controleren.

De scans zijn gratis. Wel vragen wij u een vrijwillige bijdrage; we werken met vrijwilligers en maken kosten. Het is aan u hoeveel en of u een bijdrage wilt overmaken. Aarzel niet en meld u aan!

 

 

 

Meer informatie? Kijk op infrarood scans  

Direct aanmelden? Formulier opgave warmtemeting

 

 

Delen mag!

 


Laat de lunch maar beginnen!

Bedanklunch in Villa Groet

Door: Kees Wiersum

Geplaatst op: 30 maart 2023

 

Na een succesvol scanseizoen, waarbij meer dan 200 woningen werden gescand op energielekken, was het tijd voor een evaluatie. Daarom nodigde KEN onze energiecoaches uit voor de lunch op 25 maart jl. in Villa Groet te Avenhorn.

Besproken werd of en welke verbeteringen nodig zijn om nog betere service te kunnen verlenen in het volgende scanseizoen.

Hoewel vanwege de afgelopen coronapandemie het moeilijk is te bepalen of er elk jaar méér mensen een verzoek indienen om d.m.v. een infraroodscan de woning te controleren op energielekken, lijkt het erop dat dit aantal tenminste stabiel blijft. (Ruim 200 aanvragen per jaar) Mede hierom is besloten eind dit jaar en begin volgend jaar weer aanvragen in behandeling te nemen. 

Wel zullen we komend seizoen, door middel van een invulformulier tijdens de scan, een vollediger beeld van de gescande woning kunnen samenstellen. Tezamen met de infrarood foto’s heeft de aanvrager dan een volledig beeld van de woning. Met deze foto’s en informatie kunnen dan energiebesparende maatregelen worden getroffen.

De reacties van de aanvragers waren zeer positief, daar waren alle energiecoaches het over eens.

Na het formele deel ging men over tot de lunch.

Ondanks het wisselvallige weer was de stemming zeer positief. Voor al onze scanners/energiecoaches: heel erg bedankt!